SAKARJA

KAPITEL 5

Sjätte synen

1 Jag lyfte åter blicken och såg en flygande bokrulle. 2 Ängeln sa: ”Vad ser du?” Jag svarade: ”Jag ser en flygande bokrulle. Den är tio meter lång och fem meter bred.” 3 Då sa han till mig: ”Detta är förbannelsen som går ut över hela jorden. Enligt bokrullens ena sida ska alla som stjäl utrensas, och enligt dess andra sida ska alla som svär falskt utrensas. 4 Jag sänder ut förbannelsen, säger härskarornas Herre. Den ska gå in i tjuvens hus och in hos den som svär falskt vid mitt namn. Den ska stanna där i huset och förtära det, både trävirke och stenar.”

Sjunde synen

5 Ängeln som talade med mig kom fram och sa till mig: ”Lyft nu blicken och se vad som kommer.” 6 Jag frågade: ”Vad är det?” Han svarade: ”Det är en måttkorg.” Och fortsatte: ”Detta är deras skuld på hela jorden.” 7 Och se, ett blylock lyfte sig och det satt en kvinna i måttkorgen. 8 Han sa: ”Detta är ondskan.” Sedan kastade han henne tillbaka i måttkorgen och slog igen blylocket över öppningen.

9 Jag lyfte därefter min blick och såg två kvinnor komma. Vinden fyllde deras vingar, för de hade vingar som storken. De lyfte upp måttkorgen mellan jorden och himlen. 10 Jag frågade ängeln som talade med mig: ”Vart för de måttkorgen?” 11 Han svarade: ”Till Shinar, för att bygga ett hus åt henne. När det är färdigt ska hon placeras på sin plats.”

Nästa

Föregående

5:11. Shinar. Babylonien.

© Ragnar Blomfelt